середа, 14 червня 2017 р.

Каталоги, картотеки - ключ до всієї бібліотеки

  Бібліотека – скарбниця мудрості і знань. 
  Основне завдання бібліотекаря – навчити читачів відкривати для себе цю скарбницю і користуватись знаннями, які набуло людство протягом віків. 
 Та зараз мало вміти і любити читати. У світі нині  друкують стільки книг, що перечитати їх неможливо. За все життя людина у змозі прочитати від 1 до 8 тисяч книг. Тому надзвичайно важливим є вміння правильно обирати книги і знаходити їх. Адже недаремно кажуть: «Хто володіє інформацією, той володіє світом».
 Але як не розгубитися серед безлічі високих стелажів, серед сотень і тисяч книг? Як швидко знайти ту єдину, яка вам потрібна? На ці та інші запитання  шукали відповіді найменші читачі Пушківської сільської бібліотеки разом з бібліотекарем, яка 9 червня провела бібліотечний урок на тему: «Каталоги, картотеки - ключ до всієї бібліотеки»
Впродовж заняття діти ознайомилися з поняттями бібліографія, алфавітний та систематичний каталоги, картотека, виконували практичні завдання. Учні самостійно шукали книги в алфавітному каталозі, а також зупинили свою увагу на картотеках,  які доповнюють каталог і ширше розкривають бібліотечний фонд.



Немає коментарів:

Дописати коментар

"Скорботний 33-й" книжкова виставка

23 листопада до Дня пам'яті жертв голодоморів в бібліотеці оформлено книжкову виставку "Скорботний 33-й",  на якій були предс...