понеділок, 17 лютого 2014 р.

"Афган - чужа війна"





Жодна війна не має виправдання. Навіть якщо в бою вбито одну людину. Війна в Афганістані тривала більше 9 років.
   Вона закінчилася для багатьох людей з Радянського Союзу 15 лютого 1989 року. В цей день останній радянський солдат залишив Афганістан.
   Під час цієї війни загинуло 14453 людини із 620 тисяч громадян колишнього Радянського Союзу, які брали участь у цих воєнних діях.
   І серед загиблих також кожна четверта людина родом з нашої держави. Пекло Афганської війни пройшли більше 160 тисяч громадян України. Не повернулись на рідну землю 3360 воїнів, із них 3280 загинули, а 80 чоловік пропали безвісті, або опинилися в полоні. Поранено понад 8 тисяч українців. Для сотень із них війна не закінчилася. Жахливо і те, що після неї наших земляків померло від ран і захворювань більше, ніж загинули на війні. Після цієї трагедії залишилося без синівської підтримки 1980 батьків, 2729 матерів. Стали вдовами 505 молодих жінок і сиротами 711 дітей.

  - 7 лютого до цього пам’ятного дня в нашій бібліотеці оформлено тематичний куточок «Афган – чужа війна», де основну увагу приділено воїну-інтернаціоналісту, вихідцю з нашого села, який загинув у Афганістані при виконанні військового обов’язку Чамлай Миколі.
   Біографія, фотографії, спогади про нашого односельця зайняли постійне почесне місце в нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"Скорботний 33-й" книжкова виставка

23 листопада до Дня пам'яті жертв голодоморів в бібліотеці оформлено книжкову виставку "Скорботний 33-й",  на якій були предс...